Nieuwe kersttradities
Maar als het om kerst gaat is er gelukkig altijd een positieve wending in het verhaal, een Christmas miracle als je het zo wil noemen. Het moment in de film waarop de twee hoofdpersonages na anderhalf uur kibbelen en ruzieën eindelijk staan te muilen onder een maretak. Zo'n wending bedoel ik, maar dan meer coronaproof. Zonder het te beseffen deed ik leuke dingen die best kunnen uitgroeien tot nieuwe tradities. Het waren alleen niet de tradities die ik voor ogen had. Wildvreemde mensen op straat ontmoeten en wat langer naar hun verhaal luisteren. Even afwijken van een lichtjeswandeling en stiekem een fles cava bovenhalen. Het was donker en nu vraag ik me af of we werkelijk in iemands voortuin aan het pintelieren waren? Hoe dan ook, ik besef nu dat je het overal gezellig kan maken en met iedereen (als je maar voor voldoende afstand zorgt).
En met dit inzicht in het achterhoofd maken ook wij ons huis klaar voor wat extra gezelligheid met kerst. Geen bladerdeeghapjes of Mariah Carey hier, maar gedroogde sinaasappelschijfjes als kerstdecoratie!
Gedroogde sinaasappelschijfjes zijn ideaal als kerstdecoratie en enorm makkelijk om te maken. Je moet er wat tijd voor uitrekenen want je bent wel een paar uurtjes aan de oven gekluisterd. Hoe begin je er aan? Je snijdt de sinaasappel in dunne plakjes en laat ze 2 à 3 uur drogen in de oven op 100 graden. Een lage temperatuur is belangrijk. Je kan zelf kiezen hoe lang je ze in de oven laat. Ik heb graag dat ze een diepbruine kleur krijgen, dus ik laat ze wat langer in de oven. Zo makkelijk is het! Hang ze na het drogen in de kerstboom, in een krans of aan een slinger en klaar!
Als je de schijfjes wil bewaren laat ze dan nog 24 uur op een rooster buiten de oven drogen en bewaar ze daarna in een papieren zakje. In een plastic zakje krijg je makkelijk schimmelvorming en dat wil je natuurlijk liever niet. Veel plezier!
Haaaa, ik doe dit met appelringen. Maar wel om op te eten. ;-)
BeantwoordenVerwijderenLeuk!
BeantwoordenVerwijderen